Annons:

Buffémat

Gnocchi med getost och masa

Jan Lööv, Chef de cuisine på Omni Hotel i Dallas, USA bjuder denna vecka på underbar gnocchi gjord på majsmjölet masa och getost.

Ingredienser

  • Gnocchi med getost och masa
  • 600
    gram gram
    kokt potatis, mosad
  • 140
    gram gram
    getost, rumstempererad och smulad
  • 225
    gram gram
    masa (majsmjöl som även används till majstortilla)
  • 2
    st st
    ägg
  • 100
    gram gram
    gröna ärtor (gärna färska)
Parmigiano Reggiano (parmesanost), riven
havssalt

Rör ihop getost och potatis. Smaka av med salt och peppar. Blanda masamjöl och ägg. Blanda potatisröran med masasmeten och knåda till en deg. Använd lite vetemjöl om det blir för kladdigt.

Rulla ut till längder och skär i bitar stora som en enkrona.

Koka upp saltat vatten och blanchera gnocchin, koka i vatten tills de flyter till ytan. Ska de inte användas direkt så ta ur dem från vattnet och låt svalna på en plåt i ett lager. Ringla över lite olivolja. Om du skall servera dem direkt så smält smör i en stekpanna. Lägg gnocchin från vattnet till stekpannan efter att smöret har brynts och låt dem steka på båda sidorna tills krispig och gyllenbruna. Lägg i de gröna ärtorna och lite mer smör.

Lägg de varma gnocchisarna på en tallrik tillsammans med ärtorna, strö över parmesanost och lite flingsalt. Jag serverar dem med bolognesesås.