Annons:

Bakat jul Vegan

Glutenfria pepparkakor bakade på russin

Ingredienser

  • Glutenfria pepparkakor bakade på russin:
  • 150
    gram gram
    vegetabiliskt smör alt kokosolja
  • 2 ½
    tsk tsk
    mald ingefära
  • 2 ½
    tsk tsk
    mald kanel
  • 3
    msk msk
    kikärtsspad
  • 2
    tsk tsk
    malda nejlikor
  • 2
    tsk tsk
    malda kardemumma
  • 1
    dl dl
    agavesirap
  • 1
    tsk tsk
    bikarbonat
  • 4
    dl dl
    glutenfritt mjöl, (tillsätt mer vid behov)
  • 1
    dl dl
    bovetemjöl
  • 1
    dl dl
    mandelmjöl
  • 1
    tsk tsk
    fiberhusk
  • ½
    dl dl
    pofiber
  • 3
    dl dl
    eko russin från Sunmaid, blötlagda

Gör såhär:

1. Häll av vattnet och mixa russinen till en fingrynig smet. Ha sedan i en tjockbottnad kastrull tillsammans med agavesirap. Låt koka upp på medelvärme. Tillsätt sedan smöret/kokosoljan, kikärtsspad samt kryddor och rör om.

2. Blanda alla torringredienser för sig.

3. Ha över alla torringredienser i en matberedare. Tillsätt russinblandningen och börja sedan arbeta ihop degen. Upplever du att degen är för torr kan du tillsätta en msk kikärtsspad – för mjuk en msk mjölblandning. Obs! Ha i åtanke att degen stelnar till då den får vila i kylen.

4. Lägg över plastfolie och låt degen vila sig över natten.

5. Sätt ugnen på 170 grader.
Därefter kavla ut direkt på ett bakplåtspapper och låt sedan fantasin flöda!
Gräddas i cirka 6-8 minuter beroende på ugn tills dess att de fått en fin färg!