Glutenfri Morotspepparkaka med cream cheese frosting
Ingredienser
- Glutenfri Morotspepparkaka:
-
2ststora morrötter
-
9tskno egg blandat med 9 msk vatten
-
3dlströsocker
-
1tskvaniljsocker
-
75gramvegetabiliskt smör
-
½dlrapsolja
-
1 ½dlsojayoghurt, vanilj eller naturell
-
1 ½tskbikarbonat
-
1tskpotatismjöl
-
2tskfiberhusk
-
4tskmalen kanel
-
3tskmalen kardemumma
-
1 ½tskmalen kryddnejlika
-
1nypasalt
-
2dlmandelmjöl
-
3 ½dlgluten-, mjölkproteinfri mjölmix
- Cream cheese frosting:
-
4dlflorsocker
-
4mskvegetabilisk Cream cheese.
Apelsincest
Alt vatten.
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa samman noegg-pulver och vatten. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp, HELST i degblandare tills dess att det blivit riktigt vitt och poröst fluffigt.
3. Vispa ihop rumstempurerat smör och filmjölk med elvisp. Ha sedan ner i sockersmeten.
4. Blanda alla torringredienser och vänd ner i smeten. Finriv morrötter, kläm ur all vätska och tillsätt.
5. Använd en silikonform om cirka 2,4 liter alternativt en med löstagbara kanter.
Har du silikonform räcker det med att du smörjer den med olivolja. Om du har med löstagbara kanter mjölar du formen med mandelmjöl.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Ta stickprov för att se om kakan är färdig. Stickan ska vara torr.
Är den färdig låter du den vila i formen med en kökshandduk över. Låt den stå tills dess att den avsvalnat.
7. Vispa samman florsocker och creamcheese till en glasyr. Riv ner något drag av apelsincest.
Upplever du den lite för tjock tillsätt en tsk kallt vatten. Ringla den därefter lite dekorativt över kakan. Dekorera eventuellt med lingon.

Petra Cavini happyfoodbypetra