Annons:

Bakat Julmat Vegan

Glutenfri Morotspepparkaka med cream cheese frosting

Ingredienser

  • Glutenfri Morotspepparkaka:
  • 2
    st st
    stora morrötter
  • 9
    tsk tsk
    no egg blandat med 9 msk vatten
  • 3
    dl dl
    strösocker
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 75
    gram gram
    vegetabiliskt smör
  • ½
    dl dl
    rapsolja
  • 1 ½
    dl dl
    sojayoghurt, vanilj eller naturell
  • 1 ½
    tsk tsk
    bikarbonat
  • 1
    tsk tsk
    potatismjöl
  • 2
    tsk tsk
    fiberhusk
  • 4
    tsk tsk
    malen kanel
  • 3
    tsk tsk
    malen kardemumma
  • 1 ½
    tsk tsk
    malen kryddnejlika
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 2
    dl dl
    mandelmjöl
  • 3 ½
    dl dl
    gluten-, mjölkproteinfri mjölmix
  • Cream cheese frosting:
  • 4
    dl dl
    florsocker
  • 4
    msk msk
    vegetabilisk Cream cheese.
Olivolja till formen

Apelsincest
Alt vatten.

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa samman noegg-pulver och vatten. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp, HELST i degblandare tills dess att det blivit riktigt vitt och poröst fluffigt.

3. Vispa ihop rumstempurerat smör och filmjölk med elvisp. Ha sedan ner i sockersmeten.

4. Blanda alla torringredienser och vänd ner i smeten. Finriv morrötter, kläm ur all vätska och tillsätt.

5. Använd en silikonform om cirka 2,4 liter alternativt en med löstagbara kanter.
Har du silikonform räcker det med att du smörjer den med olivolja. Om du har med löstagbara kanter mjölar du formen med mandelmjöl.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Ta stickprov för att se om kakan är färdig. Stickan ska vara torr.
Är den färdig låter du den vila i formen med en kökshandduk över. Låt den stå tills dess att den avsvalnat.

7. Vispa samman florsocker och creamcheese till en glasyr. Riv ner något drag av apelsincest.
Upplever du den lite för tjock tillsätt en tsk kallt vatten. Ringla den därefter lite dekorativt över kakan. Dekorera eventuellt med lingon.