Annons:

Brunch Tillbehör

Glutenfri granola med quinoa, lönnsirap, kanel, jordnötter och pecannötter

Ingredienser

  • Glutenfri granola med quinoa, lönnsirap, kanel, jordnötter och pecannötter
  • 325
    gram gram
    quinnoa
  • 3
    tsk tsk
    lönnsirap
  • 240
    ml ml
    honung
  • 10
    gram gram
    kanel, malen
  • 325
    gram gram
    linfrö
  • 325
    gram gram
    jordnötter
  • 325
    gram gram
    pumpafrö
  • 325
    gram gram
    pecannötter
  • 325
    gram gram
    skalad, halverad mandel
  • 120
    ml ml
    olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olivolja , lönnsirap, honung med kanel. Skölj quinoan i kallt vatten och låt torka ordentligt. Blanda ihop quinoan med olivoljeblandningen och häll ut på en ugnsplåt i ett lager. Rosta i ugnen och rör var femte minut tills granolan är gyllenbrun. Förvara i en lufttät burk när den svalnat.