Annons:

Dessert

Glass med vit choklad och salt jordnutscrunch

Glass med vit choklad och jordnutscrunch. Receptet kommer ifrån min Magnolia Bakery bok.

Ingredienser

Jordnötscrunchet gör du så här: Häll sockret i en stekpanna och låt det smälta tills det är bärnstensfärgat. Då slänger du ner jordnötterna och ser till att de får smält socker över hela sig. Häll upp massan på ett vaxat bakplåtspapper och låt stelna.

Fyll stekpannan med vatten och låt den bli varm igen, då smälter allt socker och den blir ren.

Vispa äggulorna krämiga med elvisp i cirka 2–3 minuter, ställ dem sedan åt sidan ett tag. Medan du häller kaffegrädde, socker och ljus sirap i en kastrull. Koka på medelvärme tills sockret har löst sig helt.

Ta bort kastrullen från värmen och häll ner 1 dl av den varma gräddblandningen i de vispade äggulorna för att värma dem. Häll sedan äggulorna i kastrullen med grädden och vispa på medelvärme tills vätskan har blivit så tjock att du kan göra ”rosprovet”. Doppa en sked/slev i vätskan, vänd den med den rundade sidan uppåt och dra med ett finger i vätskan, om inte vätskan går ihop igen så är den klar. När vätskan är rumstempererad ställ den i kylskåpet över natten och kör den sedan i din glassmaskin tills den är halvfrusen, vänd ner den hackade vita chokladen och de karamelliserade jordnötterna och låt den sedan gå i maskinen ytterligare en stund tills glassen är helt frusen.