Annons:

Choklad Dessert

Glass med smak av gran och bakad chokladkräm

En riktigt fräsch dessert som påminner om en härlig promenad i skogen.

Ingredienser

  • Glass med smak av gran
  • 1
    st st
    gelatinblad
  • 125
    gram gram
    mjölk
  • 125
    gram gram
    grädde
  • 25
    gram gram
    glykos
  • 65
    gram gram
    äggula
  • 45
    gram gram
    socker
  • 80
    gram gram
    granskott
  • Rårörda lingon
  • 30
    gram gram
    lingon
  • 20
    gram gram
    socker
  • Syrad chokladkräm
  • 85
    gram gram
    grädde
  • 100
    gram gram
    créme fraiche
  • 1
    st st
    ägg
  • 205
    gram gram
    mjölkchoklad
  • Granemulsion
  • ¾
    st st
    gelatinblad
  • 1
    dl dl
    mjölk
  • ½
    dl dl
    gransirap
  • 20
    gram gram
    socker
  • 275
    gram gram
    granolja

Glass med smak av gran

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp mjölk, grädde och glykos. Rör ihop äggulan och sockret.
Slå gräddmjölken över äggulorna och rör samman. Sjud sedan till 83 grader under ständig omrörning.
Ta av från värmen och tillsätt gelatinet. Häll i mixer och tillsätt granskotten och mixa på full fart i ca 2 min. Sila sedan och kyl ner.
Kör sedan glassen i glassmaskinen.
Rårörda lingon
Rör ihop och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme.
Syrad chokladkräm
Koka upp grädde och créme fraiche. Ta av från värmen och gå i med ägget, rör ordentligt. Slå blandningen över chokladen och mixa till en slät smet. Klä en form med plastfilm och häll i smeten. Baka av i ugnen 100 grader i ca 1 timme. Det ska bli som en brulee i konsistensen.
Kyl sedan ner och mixa krämen slät. Fyll i sprits och låt stå i kyl.
Granemulsion
Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp mjölk, sirap och socker. Tillsätt gelatinet och kyl ner.
Mixa sedan i granoljan tills en homogen emulsion uppstår. Håll upp i sprits och förvara i kylen.