Annons:

Drinkar

Gin & Spruce

Signaturdrink från restaurang AIRA

Ingredienser

  • Gin & Spruce
  • 40
    ml ml
    gin
  • 30
    ml ml
    granskott- och äppellag*
  • 2
    ml ml
    maskrosbitters*
  • 100
    ml ml
    tonic
  • *Granskott- och äppellag (ca 500 ml)
  • 250
    ml ml
    äppelmust
  • 50
    ml ml
    limejuice, färskpressad
  • 300
    ml ml
    strösocker
  • 4
    tsk tsk
    citronsyra
  • 150
    gram gram
    granskott

Häll ingredienserna i ett högt glas, tillsätt försiktigt is bit för bit för att behålla kolsyran Garnera med en bit citronskal, pressa ut oljorna på toppen av drinken.

*Granskott- och äppellag (ca 500 ml)

Mixa äppelmusten, limejuicen och granskotten i matberedare till en enhetlig vätska, sila genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Sila sedan genom duk. Tillsätt strösocker och citronsyra och rör/vispa utan värme tills allt är upplöst. Granskotten slår förhoppningsvis snart ut nu i slutet på maj/början på juni, så ut och plocka och frys in!

*Maskrosbitters

Jag använder en cocktailbitter från Barkonsult som heter Dandelion & Burdock Bitters. Beställ genom Barkonsult till Systembolaget. Receptet blir bra även utan denna ingrediens.

Instagram: @samwiktor