Annons:

Godis

Geléhjärtan – hemgjorda med smak av hallon

Ingredienser

  • Geléhjärtan – hemgjorda med smak av hallon
  • 10
    st st
    gelatinblad
  • 200
    gram gram
    djupfrysta hallon (100 g hallonpuré)
  • 2 ½
    dl dl
    strösocker
  • 1
    dl dl
    vatten
  • ½
    dl dl
    vit sirap (75 g)
  • 1
    tsk tsk
    citronsyra
strösocker att vända
hjärtana i
Du behöver också:

silikonformar

neutral olja till formarna

hushållstermometer

Smörj formarna med ett tunt lager olja. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tina hallonen och passera dem genom en sil för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät puré. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150°. Rör inte för mycket under tiden. Tillsätt hallonpurén, låt koka upp på nytt och koka till 125° på medelvärme. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och rör ner dem och citronsyran i den varma massan i kastrullen. Låt svalna till ca 55° i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Fyll massan i formarna. Låt stå i rumstemperatur och stelna 3−4 timmar. Lossa hjärtana ur formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem sedan i strösocker.