Annons:

Vegan

F*sh’n chips – vegansk

F*sh'n chips - vegansk? Ja, säger vi! En brittisk klassiker som uppskattas av hela familjen och som fungerar alla dagar i veckan.

Ingredienser

  • F*sk
  • 500
    gram gram
    naturell tofu, fast
  • 1 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 3
    msk msk
    kikärtsspad
  • 1
    msk msk
    potatismjöl
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • 1 ½
    dl dl
    öl
  • ½
    dl dl
    citron, juice
  • 1
    krm krm
    salt
  • 1
    l l
    Frityr/-rapsolja
  • Potatis
  • 1
    kg kg
    potatis, fast
  • 100
    gram gram
    växtbaserat smör
  • 1
    nypa nypor
    Grovmalen svartpeppar
  • 1
    nypa nypor
    Flingsalt
  • 1
    knippe knippen
    Persilja
  • Remouladsås
  • 2
    dl dl
    havrebaserad creme fraiché
  • 4
    msk msk
    bostongurka
  • 3
    msk msk
    växtbaserad majonnäs
  • 3
    msk msk
    finhackad dill
  • 1
    msk msk
    hackad persilja
  • ½
    msk msk
    tomatpuré
  • 1
    tsk tsk
    curry
  • 1
    nypa nypor
    vitpeppar & salt

F*sh’n chips – vegansk

Gör såhär:

1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär potatis i klyftor alternativt tärningar. Placera på en plåt täckt med ugnsfolie. Skär tunna, tunna skivor av smöret och ha över potatisen, Salta och peppra.
Grädda i övre delen av ugnen ca 25 minuter. Avsluta med att garnera dem med persilja.
3. Panerad f*sk: Dela först tofu i två jämnstora delar. Skiva därefter ut dina “f*skfiléer”.
4. Blanda samman mjöl och bakpulver. Salta och peppra efter smak och tycke. Rör noggrant om. Tillsätt öl succesivt och blanda till en jämn, klumpfri smet.
5. Vispa upp kikärtsspad och citronjuice till ett fast marängsmetsliknande fluff. Vänd sedan ner detta försiktigt i resten av smeten.
6. Hetta upp generöst med frityr/-rapsolja (ca 180 grader) i en tjockbottnad kastrull. Fritera filéerna till dess att de fått en gyllene och fin färg. Placera de i en skål med hushållspapper då de är klara.
7. Remouladsås: Vispa samman alla ingredienser med hjälp av en elvisp.