Bakat
Fruktlimpa med rostade havregryn
Ingredienser
- Fruktlimpa med rostade havregryn 2 limpor:
-
250gramblandad torkad frukt
-
2dlsötmandel (140 g)
-
4dlhavregryn
-
10dlvetemjöl (600 g)
-
4tskbikarbonat
-
2tskmald kanel
-
2tsksalt
-
8dlfilmjölk
-
1dlsirap
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten. Grovhacka mandeln. Rosta den i en torr, het stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet. Blanda frukt och alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk och sirap. Klicka ner smeten i två smorda avlånga brödformar, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller till innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp limpan på galler och låt kallna under bakduk.