Annons:

Bakat

Fruktlimpa med rostade havregryn

Ingredienser

  • Fruktlimpa med rostade havregryn 2 limpor:
  • 250
    gram gram
    blandad torkad frukt
  • 2
    dl dl
    sötmandel (140 g)
  • 4
    dl dl
    havregryn
  • 10
    dl dl
    vetemjöl (600 g)
  • 4
    tsk tsk
    bikarbonat
  • 2
    tsk tsk
    mald kanel
  • 2
    tsk tsk
    salt
  • 8
    dl dl
    filmjölk
  • 1
    dl dl
    sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten. Grovhacka mandeln. Rosta den i en torr, het stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet. Blanda frukt och alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk och sirap. Klicka ner smeten i två smorda avlånga brödformar, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller till innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp limpan på galler och låt kallna under bakduk.