Annons:

Bakat

Fröknäcke med fänkål och kummin

Ingredienser

  • Fröknäcke ca 2 plåtar/bleck
  • 2
    dl dl
    linfrön
  • 4 ½
    dl dl
    kokande vatten
  • 4
    dl dl
    majsmjöl
  • 2
    dl dl
    solroskärnor
  • 2
    dl dl
    pumpafrön
  • 1
    dl dl
    rapsolja
  • 2
    msk msk
    fänkålsfrön
  • 1
    msk msk
    kumminfrön
flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Mortla fänkålsfrön och kumminfrön. Slå det kokande vattnet över linfröna, täck med plast och låt fröna svälla i 10-15 minuter tills de är riktigt kladdiga. Blanda sedan ihop alla ingredienserna förutom flingsaltet i linfrösmeten. Bred ut ett tunt lager frösmet i oljade plåtar och strö över flingsalt. Grädda i ugnen 50 minuter eller tills fröknäcket är hårt. Låt svalna och bryt sedan i mindre bitar.