Annons:

Bakat Dessert

Friterade äppelringar

Friterade äppelringar, som en lite nyttigare variant på munkar, och serveras med fördel tillsammans med min citron- och yoghurtglass.

Ingredienser

  • Friterade äppelringar
  • 4
    st st
    Äpplen, stora
  • 2
    dl dl
    Vetemjöl
  • ½
    tsk tsk
    Bakpulver
  • 1
    nypa nypor
    Salt
  • 1
    nypa nypor
    Kanel
  • 1
    st st
    Ägg
  • ½
    dl dl
    Kaffegrädde
Du behöver även vegetabilisk olja till friteringen samt socker och kanel till toppingen

Smaklig spis!

Om nu någon av er sitter där och är galet sugen på efterrätt så får ni ett riktigt smarrigt recept här. Friterade äppelringar med sval, syrlig citron- och yoghurtglass. Självklart serveras ringarna alldeles nygjorda, lite ljumna så att glassen smälter lite granna. För att allting skall bli klart samtidigt måste du börja med glassen för den skall ju stå och frysa till sig lite granna. Receptet hittar du här!

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, socker och kanel i en djup tallrik, ställ åt sidan. Vispa ihop ägg med gräddmjölk i en djup tallrik och ställ den åt sidan. Nu skalar du äpplena och skär dem i cirka 0,5 cm tjocka skivor. Ta bort kärnhuset och gör fina rundlar. Häll cirka 3 cm olja i en tjockbottnad kastrull eller din stekpanna och vänta tills den är 185 grader varm. Medan du väntar på det mixar du ihop mjöltallriken med ägg/mjölktallriken, och nu har du en frityrsmet. Doppa äppelringarna i smeten och lägg dem sedan – några i taget  – i frityrsmeten, och låt dem ligga där tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ta upp dem och låt dem doppa sig i socker och kanel och sedan ligga och svalna en smula på ett galler. Servera med min citron- och yoghurtglass!