Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Friterad glutenfri lökblomma

En lagom frasigt friterad, söt och glutenfri lökblomma är det perfekta tillbehöret till nästan vad som helst.

Ingredienser

Skala löken och skär djupa snitt från toppen av löken. Lägg dem sedan i kallt vatten och ställ dem i kylen i två dygn. När det är dags för fritering så låter du först löken rinna av ordentligt på en kökshandduk.

Under tiden löken vilar så gör du frityrsmeten. Sikta ner mjöl, majsena och bakpulver i en bunke. Vispa ner vattnet, lite i taget, du kanske inte behöver allt! Det ska bli en slät smet, när du är nöjd låter du smeten svälla i minst 30 minuter. Rör ner saltet och oljan precis innan det är dags att fritera.

Löken skall vara helt torr innan du vänder ner dem i smeten, annars fastnar ingenting. Oljan skall bli max 160 grader och löken friteras tills den är ljust brun och frasig. Det här är smarrigt till nästan vad som helst.