Annons:

Bakat

Fridas fantastiska filmjölksbröd

Fridas fantastiska filmjölksbröd, är inte som något annat. Passar både till vardag och fest, till sommarens frukostar och till julbordet.

Ingredienser

  • Fridas fantastiska filmjölksbröd
  • 1
    l l
    Filmjölk
  • 2
    dl dl
    Sirap, mörk
  • 825
    cl cl
    Vetemjöl (8,25 dl)
  • 2
    dl dl
    Rågsikt
  • 2
    dl dl
    Rågkross
  • 2
    dl dl
    Vatten, kokande
  • 1 ½
    dl dl
    Grahamsmjöl
  • 1
    dl dl
    Rågmjöl
  • 1
    dl dl
    Vetekli
  • 1 ½
    dl dl
    Nötter och frön, valfria
  • ½
    dl dl
    Torkad frukt, valfri
  • 5
    tsk tsk
    Bikarbonat
  • 3
    tsk tsk
    Salt
Tusen tack för receptet Frida!

Börja med att hälla det kokande vattnet över rågkrossen låt den stå och svälla i 10 minuter. Sedan blandar du ihop alla ingredienserna. Häller upp smeten i två avlånga brödformar (smöra dem om de inte har teflonbeläggning) Grädda i 180 grader i cirka 1 timma. Innertemperaturen skall vara 98 grader, då blir det perfekt.