Bakat
Fridas fantastiska filmjölksbröd
Fridas fantastiska filmjölksbröd, är inte som något annat. Passar både till vardag och fest, till sommarens frukostar och till julbordet.
Ingredienser
- Fridas fantastiska filmjölksbröd
-
1lFilmjölk
-
2dlSirap, mörk
-
825clVetemjöl (8,25 dl)
-
2dlRågsikt
-
2dlRågkross
-
2dlVatten, kokande
-
1 ½dlGrahamsmjöl
-
1dlRågmjöl
-
1dlVetekli
-
1 ½dlNötter och frön, valfria
-
½dlTorkad frukt, valfri
-
5tskBikarbonat
-
3tskSalt
Tusen tack för receptet Frida!
Börja med att hälla det kokande vattnet över rågkrossen låt den stå och svälla i 10 minuter. Sedan blandar du ihop alla ingredienserna. Häller upp smeten i två avlånga brödformar (smöra dem om de inte har teflonbeläggning) Grädda i 180 grader i cirka 1 timma. Innertemperaturen skall vara 98 grader, då blir det perfekt.

Anette Rosvall