Annons:

Dessert

Frasvåfflor med hemgjord blåbärssylt

Ingredienser

  • Frasvåfflor ca 10-12 våffellaggar:
  • 4
    dl dl
    vetemjöl (240 g)
  • 3
    dl dl
    vatten
  • 1
    krm krm
    salt
  • 4
    dl dl
    vispgrädde
  • 3
    msk msk
    smält smör
  • Hemgjord blåbärssylt:
  • 500
    gram gram
    blåbär
  • 250
    gram gram
    syltsocker
Frasvåfflor

Vispa vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt smeten stå i rumstemperatur cirka 1 timme. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner i smeten. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smält smör till de första laggarna. Lägg en knapp deciliter av smeten i det varma våffeljärnet, stäng locket och grädda gyllengula våfflor. Lägg våfflorna på bakgaller, så håller de sig frasiga. Servera våfflorna så nygräddade som möjligt med färska bär eller någon god sylt eller bara med strösocker.

Hemgjord blåbärssylt

Värm blandningen försiktigt och låt sedan sylten koka 2-5 minuter. Skumma om det behövs. Häll upp på väl rengjorda burkar.