Annons:

Buffémat Tillbehör

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad, är en klassisk favorit som absolut kräver både kapris och Dijonsenap.

Ingredienser

  • Fransk potatissallad
  • 1
    kg kg
    Potatis
  • 2
    st st
    Röd lök, i tunna skivor
  • 3
    msk msk
    Kapris
  • Dressing
  • 4
    msk msk
    Dijonsenap
  • 4
    msk msk
    Vitvinsvinäger
  • 1
    dl dl
    Olja (raps, majs eller oliv efter behag)
Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.

Fransk potatissallad, är en klassisk favorit som absolut kräver både kapris och Dijonsenap. Salladen görs sig bäst om du använder kokt, kall potatis. Helst från gårdagen, så ha gärna lite framförhållning.

Skala och skär den kokta potatisen i tjocka skivor. Skala även löken i tunna, fina skivor. Varva nu lök, kapris, potatis i en skål.

Gör dressingen, blanda senap och vinäger i en skål. Häll ner oljan i en fin stråle och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda, helst med nytvättade händer. Täck salladen med folie och låt den stå kallt i ett par timmar, helst över natten. Då har smakerna satt sig ordentligt.