Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Soppa

Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Ingredienser

  • Fransk löksoppa:
  • 5
    st st
    medelstora gula lökar, skalad och tunt skivad
  • 3
    msk msk
    smör
  • 12 ½
    dl dl
    vatten
  • 1 ½
    tsk tsk
    salt
  • 1 ½
    st st
    tärningar kött- eller grönsaksbuljong (i äkta fransk löksoppa ingår inte buljong)
  • 1
    krm krm
    peppar
  • 3
    krm krm
    torkad timjan
  • Timjanrostat libabröd:
  • 4
    st st
    libabröd
Timjanrostat libabröd:
olja
salt
timjan

Fräs löken på svag värme i en kastrull. Löken ska inte få färg, bara bli glansig och genomskinlig, och det tar tid, minst 15 min om soppan ska bli fyllig och fin. Rör om i löken då och då. Slå på vattnet, salta och lägg i buljongen. Krydda med peppar och timjan. Koka soppan under lock i ca 25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med olja och strö sedan över salt och torkad timjan. Rosta i ugnen tills de fått fin färg. Smaka av soppan med salt och ev. mer buljong.