Frallans saftiga havrefrallor
Ingredienser
Gör så här:
Hetta upp ugnen till 250 grader.
Börja med att blanda havregrynen med mjölken. Låt de stå och svälla nån kvart eller så.
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker samt mjöl. Blanda ihop till en deg och tillsätt sedan smör, salt och havregrynsblandningen. Knåda nu degen 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Stöt ihop degen och mjöla bakbordet ordentligt. Kavla ut degen till en rektangel på ca 45×25 cm.
Dela degen i 8-10 bitar och lägg de på en plåt för att jäsa under bakduk i 45 – 60 minuter.
När de jäst färdigt penslar du ovansidan på bröden med ljummet vatten och strösslar lite havregryn över ytan.
Grädda dom mitt i ugnen i 8-10 min eller tills de nått en innertemp på 98 grader.
Ta ut dom och låt de svalna helt innan du skär i dom.