Annons:

Bröd Soppa

Frallans saftiga havrefrallor

Dessa havrefrallor har allt man kan önska sig. De är dessutom galet lätta att göra och passar både till frukost och en värmande soppa.

Ingredienser

Gör så här:

Hetta upp ugnen till 250 grader.

Börja med att blanda havregrynen med mjölken. Låt de stå och svälla nån kvart eller så.

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker samt mjöl. Blanda ihop till en deg och tillsätt sedan smör, salt och havregrynsblandningen. Knåda  nu degen 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.

IMG_2981

Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Stöt ihop degen och mjöla bakbordet ordentligt. Kavla ut degen till en rektangel på ca 45×25 cm.

IMG_2982

Dela degen i 8-10 bitar och lägg de på en plåt för att jäsa under bakduk i 45 – 60 minuter.

IMG_2983

När de jäst färdigt penslar du ovansidan på bröden med  ljummet vatten och strösslar lite havregryn över ytan.

Grädda dom mitt i ugnen i 8-10 min eller tills de nått en innertemp på 98 grader.

Ta ut dom och låt de svalna helt innan du skär i dom.

IMG_2994IMG_2995