Annons:

Bakat

Formfranska

Ingredienser

  • Formfranska 2 bröd:
  • 50
    gram gram
    färsk jäst
  • 5
    dl dl
    ljummet vatten
  • 2
    tsk tsk
    honung
  • 2
    tsk tsk
    ljus sirap
  • 1
    dl dl
    rapsolja
  • 1 ½
    msk msk
    flingsalt
  • 2
    dl dl
    durumvetemjöl
  • 11
    dl dl
    vetemjöl special
Smör till brödformarna
Flingsalt

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, rapsolja och flingsalt. Tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Smörj två brödformar. Dela degen i två delar och forma försiktigt till två limpor och lägg i de smorda formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Låt bröden jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Pensla limporna med vatten, strö över flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda genast i mitten av ugnen i 25-30 minuter och låt bröden svalna på ett galler.