Bakat
Formfranska
Ingredienser
- Formfranska 2 bröd:
-
50gramfärsk jäst
-
5dlljummet vatten
-
2tskhonung
-
2tskljus sirap
-
1dlrapsolja
-
1 ½mskflingsalt
-
2dldurumvetemjöl
-
11dlvetemjöl special
Smör till brödformarna
Flingsalt
Flingsalt
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, rapsolja och flingsalt. Tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Smörj två brödformar. Dela degen i två delar och forma försiktigt till två limpor och lägg i de smorda formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Låt bröden jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Pensla limporna med vatten, strö över flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda genast i mitten av ugnen i 25-30 minuter och låt bröden svalna på ett galler.