Annons:

Bakat

Forkestas hårda bröd

Det godaste knäckebrödet jag provat och det är ett måste i vår familj till jul.

Ingredienser

  • Forkestas hårda bröd ca 16 st
  • 4
    dl dl
    mjölk
  • 40
    gram gram
    färsk jäst
  • 2
    tsk tsk
    salt
  • 2
    tsk tsk
    hel kummin
  • 275
    gram gram
    fint rågmjöl
  • 300
    gram gram
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    grovt rågmjöl till utbakningen

Ljumma mjölken, smula i och lös jästen. Tillsätt salt, kummin, fint rågmjöl och vetemjöl och arbeta degen tills den är blank och släpper bunken. Dela degen i 16 bollar, täck dem med en handduk och låt jäsa 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut bullarna tunt och slutligen i grovt rågmjöl med kruskavel. Två kakor får plats på varje plåt med bakplåtspapper. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Förvara torrt.