Annons:

Fläskkött Kryddstarkt

Fläskytterfilé med ketjap manis och kokos

Ingredienser

  • Fläskytterfilé med ketjap manis och kokos
  • 800
    gram gram
    fläskytterfilé, tunt skivad
  • 3
    msk msk
    ketjap manis
  • 4
    msk msk
    kokosflingor
  • 1
    st st
    gul lök, finhackad
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 2
    tsk tsk
    olja
  • 3
    tsk tsk
    sambal oelek
  • 2
    msk msk
    pressad citron

Blanda ketjap manis, kokos, lök, vitlök, olja, sambal och citron i en plastpåse. Lägg ner köttet och marinera i kylen 1 timme. Koka riset. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg köttet på ett galler över en plåt och grilla högt upp i ugnen ca 3 min på varje sida eller tills köttet är genomstekt. Servera med ris och sweetchilisås.