Annons:

Fläskkött

Fläsksida med surkål och stekt äpple

En fransk variant på vår egen fläsklägg. Servera gärna med surkål, stekta äppelskivor och skysås.

Ingredienser

Smör, svartpeppar, torkad timjan, en skvätt vatten och en kruka färsk timjan.

Skär fina rutor i fläskets svål och lägg det nedåt i en kall stekpanna. Samtidigt som du sätter ugnen på 175 grader sätter du på värmen på spisen och steker en fin gyllene yta på fläsksidan. Ös under tiden köttbiten med fettet som bildas i pannan.  Dra nu pannan av värmen och lägg de skalade äpplena och den skalade löken runt omkring och strö sedan peppar och timjan över hela härligheten.

Nu ställer du inte stekpannan i ugnen och låter den gå där tills köttet har en innertemperatur på 63 grader.

När ditt kött är färdigt och nästan trillar isär tar du upp det ur grytan och lägger det i press, till exempel med hjälp av en skärbräda och en mortel. Låt det svalna under press. När köttet är svalt skär du det i tunna, tunna skivor och fräser det knaprigt i stekpannan.

Servera med stekta äppelbitar, surkål och skysås från pannan. MUMS!