Annons:

Asiatiskt Fläskkött

Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris

Ingredienser

  • Tonkatsusås:
  • 2 ½
    dl dl
    ketchup
  • 125
    ml ml
    Worcestershiresås
  • 125
    ml ml
    sake
  • 2
    msk msk
    hackad färsk ingefära
  • 2
    msk msk
    hackad vitlök
  • 4
    msk msk
    socker
  • 4
    msk msk
    mirin
  • Fläskschnitzel
  • 600
    gram gram
    grisinnanlår eller kalvinnanlår i skivor
  • 3
    st st
    uppvispade ägg
  • 4
    dl dl
    vetemjöl
  • 4
    dl dl
    ströbröd, panko eller mis de pain
  • 4
    msk msk
    smör
  • Friterat fläskkött:
  • 600
    gram gram
    urbenad fläskkotlett
  • Frityrsmet:
  • ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    st st
    ägg uppvispat med lite vatten
  • 2
    dl dl
    panko (japanskt ströbröd)
  • 4
    dl dl
    vegetabilisk olja
salt
svartpeppar
vitpeppar

Till servering:
4 citronklyftor
1/2 huvud isbergssallad

Tonkatsusås:

Häll alla ingredienser i en kastrull. Rör då och då och låt koka ihop på medelvärme ca 30 min. Sila. Håller sig i kylen i 4 veckor.

Till panering:

Banka ut varje skiva med en biffbankare eller botten av en flaska till en stor schnitzel, 2–3 mm tunn. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek på medelgod värme i smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat.

Frityrsmet:

Salta och peppra kotlettbitarna lätt på båda sidor. Vänd köttbitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och panko. Värm oljan till 180 grader och fritera köttet i 3-4 minuter tills bitarna är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Montering:

Skiva köttet i strimlor och servera med isbergssallad, ris, citron och tonkatsusås.