Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris
Ingredienser
- Tonkatsusås:
-
2 ½dlketchup
-
125mlWorcestershiresås
-
125mlsake
-
2mskhackad färsk ingefära
-
2mskhackad vitlök
-
4msksocker
-
4mskmirin
- Fläskschnitzel
-
600gramgrisinnanlår eller kalvinnanlår i skivor
-
3stuppvispade ägg
-
4dlvetemjöl
-
4dlströbröd, panko eller mis de pain
-
4msksmör
- Friterat fläskkött:
-
600gramurbenad fläskkotlett
- Frityrsmet:
-
½dlvetemjöl
-
1stägg uppvispat med lite vatten
-
2dlpanko (japanskt ströbröd)
-
4dlvegetabilisk olja
svartpeppar
vitpeppar
Till servering:
4 citronklyftor
1/2 huvud isbergssallad
Tonkatsusås:
Häll alla ingredienser i en kastrull. Rör då och då och låt koka ihop på medelvärme ca 30 min. Sila. Håller sig i kylen i 4 veckor.
Till panering:
Banka ut varje skiva med en biffbankare eller botten av en flaska till en stor schnitzel, 2–3 mm tunn. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek på medelgod värme i smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat.
Frityrsmet:
Salta och peppra kotlettbitarna lätt på båda sidor. Vänd köttbitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och panko. Värm oljan till 180 grader och fritera köttet i 3-4 minuter tills bitarna är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Montering:
Skiva köttet i strimlor och servera med isbergssallad, ris, citron och tonkatsusås.