Annons:

Fläskkött

Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad

Ingredienser

  • Tomater:
  • 2
    st st
    askar körsbärstomater
  • Köttet:
  • 800
    gram gram
    fläskfilé
  • 1
    st st
    pkt bacon, strimlat och stekt
  • 120
    gram gram
    chèvre, kantskuren och i bitar
  • ½
    kruka krukor
    färsk timjan, fint hackad
Salt
Peppar
Olja
Torkad timjan eller rosmarin

Sallad:

Blandade grönsaker efter säsong

Olivolja

Citron

Salt

Peppar

Metod:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda tomaterna med salt, peppar, olja och timjan i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen och låt baka i minst 2 timmar.

Putsa köttet, kör gärna två filéer så det inte blir för lite. Skär ett djupt snitt längs med hela filén. Salta och peppra. Rör ihop bacon, chevré och timjan. Fördela över filen och vik ihop. Bind upp med snöre. Bryn filén i olja. Baka i ugnen på 100 grader till 63 graders innertemperatur. Ta ut rullen och låt vila ca 10 minuter.

Montering:

Skiva köttet och lägg på tallrikar. Lägg på bakade tomater och sallad.