Annons:

Asiatiskt

Fläskbuljong med grönsaksgyosa och 63° lantägg

Ingredienser

  • Fläskbuljong med grönsaksgyosa och 63 ° lantägg
  • 400
    gram gram
    rimmat fläsk (4 skivor bakas i ugn på 130 ° i ca 1 timme, resten skärs upp till buljongen)
  • 7
    st st
    limeblad
  • 1
    st st
    scahlottenlök
  • 50
    gram gram
    purjolök
  • 1
    st st
    chili
  • 8
    gram gram
    palmsocker
  • 100
    gram gram
    vitkål
  • 1
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 1
    krm krm
    salt
  • 1
    msk msk
    fisksås
  • 12
    dl dl
    vatten
  • 4
    st st
    gyosablad
  • 1
    knippe knippen
    koriander
  • 100
    gram gram
    böngroddar
  • 2
    st st
    skidor plockade bondbönor
  • 4
    st st
    ägg

Lägg in fyra skivor fläsk i ugnen på 130° på en passande plåt, då är den klar samtidigt som buljongen, ca: 1 timme. Hacka allt relativt smått så går det lite fortare. Fräs alltsammans i en het panna tills fläsket, kålen, löken fått bra färg. Fett behövs inte eftersom fläsket släpper i från sig så mycket fett. Desto mer färg desto mörkare buljong, men kom i håg att vara försiktigt så du inte bränner något. Smula i palmsockret och slå över vattnet, låt detta sen sjuda i lugn och ro ca 1 timme.

Grönsaksgyosa

Strimla och blanchera vitkål, böngroddar, och purjolök i ca. 5 minuter. Sila av och hacka i lite koriander och lite av chilin. Blanda runt och salta försiktigt. Fyll gyosabladen med fyllningen (limma med lite vatten i kanterna) kom i att försöka få ur så mycket luft som möjligt. Utseendet det bestämmer du själv. Ställ åt sidan så dom får vila och sätta sig.

Sila av buljongen i sil och i duk så du slipper partiklar och får en fin buljong, smaka av med lite salt om det behövs.

Äggen kokar du i 5:45 minuter så får du perfekt konsistens på det och ett litet tips är att du har i lite bakpulver i vattnet innan du kokar, det hjälper skalet att släppa från vitan enklare. Skölj äggen direkt i kallt vatten så att kokprocessen avstannar. Skala sedan försiktigt och lägg åt sidan.

Koka av gyosaknytena i några minuter tills dom känns (al dente) och lyft ur dom på handduk precis innan servering.

Lägg upp i en djup tallrik med grönsaker som du själv uppskattar men tänk på att använda mjälla och inte för smakrika grönsaker så att dom inte tar över din härliga buljong.

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48