Annons:

Bakat Bröd Brunch Buffémat pizza Tapas

Flammkuchen med kantareller och bakad rödlök

Klassikern från Alsace

Ingredienser

  • Deg
  • 500
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 1 ½
    dl dl
    vatten
  • Fyllning
  • 2
    st st
    rödlökar
  • 4
    st st
    lagerblad
  • 500
    gram gram
    rensade kantareller
  • Smet
  • 4
    st st
    äggulor
  • 200
    gram gram
    finriven lagrad gruyere
  • 5
    dl dl
    crème fraiche
Fyllning:
smör
salt
Smet:
salt
rikligt med nymalen svartpeppar

Skär av toppen på lökarna, skär ett kryss i mitten av varje lök och tryck in 2 st lagerblad. Ugnsstek lökarna i 1,5 timma på 160 c. Låt lökarna svalna. Plocka ut lagerbladen. Kläm ut den mjukbakade löken ur skalet. Kvarta upp löken och plocka ner i lameller, salta löken.

Rensa kantareller. Dela större kantareller. Bryn kantarellerna i smör på medelhög värme. Krydda kantarellerna med salt och peppar mot slutet av stekningen. Låt kantarellerna svalna av. Rör ihop crème fraiche, äggula, ost och kryddor till en smet. Stryk ut ett tunt lager smet på bottnarna. Fördela löklameller och stekta kantareller på botten. Grädda 3 minuter på baksten i 300 grader varm ugn. Låt flammkuchen vila en minut. Skär upp och servera som snacks eller servera som en lunchrätt med en god sallad till.

Tor Stålhandske, kock på by Pontus

Mail: t.svardby@gmail.com

Instagram: @torstaal