Dessert
Fläderpannacotta med bakad rabarber och citronbiscotti
Ingredienser
- Fläderpannacotta:
-
2stgelatinblad
-
1 ½dlkoncentrerad flädersaft
-
3 ½dlvispgrädde
-
½dlströsocker
-
½stvaniljstång
- Bakad rabarber:
-
300gramrabarber
-
½dlljust muscovadosocker eller vanligt socker
-
1dlvitt vin
Baka biscottin färdig, se recept. Fläderpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda saft, grädde och socker med vaniljstång och vaniljfrön. Låt det få ett uppkok och sjud ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladet och blanda ner det i kastrullen. Rör så gelatinet löser sig. Häll upp blandningen i små glas och ställ svalt minst en timme för att stelna. Bakad rabarber: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rabarbern och skär i 2 cm stora bitar. Lägg rabarbern i en ugnssäker form tillsammans med socker och vin. Mjukbaka ca 45 min eller tills rabarbern är färdig. Servera pannacottan i glasen med lite rabarber på toppen och biscottin till.