Annons:

Fisk Kryddstarkt

Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

Ingredienser

  • SALSA (stor sats):
  • 2 ½
    kg kg
    tomatillo, skalade och delade
  • 3
    st st
    jalapenos, skurna på längden (med eller utan frön)
  • 15
    st st
    vitlöksklyftor, skalade
  • 1
    st st
    gul lök, skalad och klyftad
  • 1
    knippe knippen
    färsk koriander, plockad
  • 2
    st st
    lime, saften
  • Fisktacos:
  • 300
    gram gram
    vit fisk
  • ½
    st st
    rödkålshuvud
  • 1
    st st
    röd paprika
  • 1
    st st
    grön paprika
  • 1
    st st
    jicama (Mexikansk klängväxt vars majrovlika rot används. Mycket populär delikatessgrönsak. Roten har en frisk äppelsmak.)
  • 1
    st st
    morot
  • 200
    ml ml
    rödvinsvinäger
  • Chipotleaioli:
  • 4
    msk msk
    majonnäs
  • 1
    msk msk
    chipotle i adobesås, puread
  • 1
    tsk tsk
    honung
  • ½
    st st
    vitlöksklyfta, puread eller riktigt finhackad
salt
peppar

SALSA (stor sats):

 

Lägg tomatillo, jalapenos, vitlök och lök med skalet upp på en oljad plåt. Värm ugnen så mycket det går eller en salamander och bränn grönsakerna tills de är svarta som natten. Ta alla ingredienser ur ugnen och dra av det svara skalet på hälften av grönsakerna. Låt svalna. Mixa ihop all ingredienser i en mixer och tillsätt koriander, limesaft, salt och peppar.

Detta är också ett väldigt autentiskt recept som vi använder dagligen och som vi med stolthet serverar till frukost, lunch och middag där det passar. Eller som dip med tortillachips i baren. Awesome!

FISKTACOS:

Strimla all grönsaker julienne, ju finare desto bättre. Koka rödvinsvinägern. Slå den kokande rödvinsvinägern över alla grönsakerna och låt stå och dra, kyl sedan ner i kylskåpet. Smaksätt med salt och peppar.

Grilla eller stek fisken i lite olivolja.

CHIPOTLEAIOLI:

 

Blanda alla ingredienser och justera smaken, den ska vara någonstans mellan hetta och sötma.

MONTERING:

Värm tortillas i en stekpanna utan olja. Lägg lite chipotleaioli i en tortilla, lägg fisken ovanpå och sedan grönsaksslaw (skaka ur vinägern innan). Servera med salsa och dekorera med färsk koriander. Ät och njut. Du får hetta, sötma, syra, sälta i en tortilla som du bara vill ha mer av.