Annons:

Fisk Grytor/långkok Skaldjur

Fiskgryta med curry och saffran

Ingredienser

  • Fiskgryta med curry och saffran:
  • 400
    gram gram
    lax
  • 500
    gram gram
    räkor med skal, skalade
  • 2
    st st
    stora potatisar
  • 1
    st st
    gul lök
  • 1
    st st
    fänkål
  • 1
    st st
    röd paprika
  • 2
    st st
    tomater
  • 1
    msk msk
    smör
  • 1
    tsk tsk
    curry
  • ½
    st st
    pkt saffran
  • 2
    dl dl
    torrt vitt vin
  • 2
    dl dl
    vatten
  • 1
    st st
    tärning grönsaksbuljong
  • 1
    dl dl
    crème fraiche
  • 1
    msk msk
    hackad dill
  • 1
    msk msk
    hackad persilja
salt
kajennpeppar
Skala potatisen. Skär den i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka köken grovt. Ansa fänkålen. Dela och kärna ur paprikan. Skålla och skala tomaterna. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg, 3-5 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 3-5 minuter. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp under omrörning och sjud 2-3 min. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora kuber. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt räkorna och garnera med de hackade örterna. Servera gärna med nybakat bröd.