Annons:

Fisk

Fiskgratäng med räkor och ärtor

Ingredienser

  • Fiskgratäng med räkor och ärtor
  • 1
    kg kg
    potatis
  • 1
    dl dl
    mjölk
  • 1
    msk msk
    smör
  • 400
    gram gram
    vit fisk
  • 300
    gram gram
    räkor, skalade
  • 2
    dl dl
    frysta gröna ärtor
  • 1
    st st
    citron, rivet skal
  • 2
    msk msk
    dill (fryst eller torkad) eller 1 knippe färsk dill
smör till formen
salt
vitpeppar

Ställ in ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisarna i mindre delar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka, prova med en sticka. Häll av vattnet och stöt potatisen till mos. Tillsätt mjölken och vispa potatismoset luftigt. Smaka av med en klick smör och salt. Förväll ärterna någon minut i kokande vatten (du kan använda potatisvattnet). Häll av vattnet. Skölj citronen, riv av det gula skalet på det finaste rivjärnet. Skär fisken i mindre bitar. Blanda i en skål räkor, ärter, rivet citronskal och finhackad dill. Salta och peppra.Smörj en ugnsfast form med en klick smör. Bottna med fisk och räkblandningen. Spritsa därefter potatismoset som ett lock, eller bred ut det med en spatel och gör ett snyggt mönster med gaffel. Grädda i ugn i cirka 40 minuter tills potatistäcket är gyllenbrunt och frasigt. Servera med sallad.