Bakat
Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin
Ingredienser
- Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin 2 limpor:
-
8dlgrahamsmjöl
-
1dlvetemjöl
-
1dlrågkross eller vetekross
-
1dllinfrön
-
1dlsolroskärnor
-
1dlrussin
-
3tskbikarbonat
-
2tsksalt
-
7dlfilmjölk
-
4msksirap
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar (1 1/2 l). Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda väl. Klicka ut degen i formarna och släta till ytan. Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills bröden fått fin färg och är genomgräddat, ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp limporna sedan det svalnat något och låt dem kallna på galler.