Annons:

Bakat

Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin

Ingredienser

  • Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin 2 limpor:
  • 8
    dl dl
    grahamsmjöl
  • 1
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    rågkross eller vetekross
  • 1
    dl dl
    linfrön
  • 1
    dl dl
    solroskärnor
  • 1
    dl dl
    russin
  • 3
    tsk tsk
    bikarbonat
  • 2
    tsk tsk
    salt
  • 7
    dl dl
    filmjölk
  • 4
    msk msk
    sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar (1 1/2 l). Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda väl. Klicka ut degen i formarna och släta till ytan. Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills bröden fått fin färg och är genomgräddat, ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp limporna sedan det svalnat något och låt dem kallna på galler.