Bakat
Fillimpa
Ingredienser
- Fillimpa 2 limpor:
-
7dlvetemjöl
-
5dlgrahamsmjöl
-
2 ½dlvetekross
-
1dlvetekli
-
½dlvetegroddar
-
2tsksalt
-
4tskbikarbonat
-
1lfilmjölk
-
2dlmörk sirap
-
1msksmör
ev. 1/2 dl solroskärnor eller hackade hasselnötter
ev. 1 dl russin
vetekross
ev. 1 dl russin
vetekross
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet. Smöra två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Bröa formen med vetekross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 min eller tills innertemperaturen är 98 grader.