Annons:

Tillbehör

Fermenterad jalapeno ett imponerande tillbehör

Här en fermenterad jalapeno som passar utmärkt som tillbehör till det mesta. Prova!

Ingredienser

  • Fermenterad jalapeno
  • 1
    kg kg
    färska jalapeno
  • 10
    klyfta klyftor
    färsk vitlök
  • 10
    tsk tsk
    rent havssalt (viktigt att saltet är helt rent utan tillsatser)
  • 10
    msk msk
    färsk citronsaft
  • 4
    st st
    rödlökar
  • 1
    st st
    plastpåse

Hacka jalapeno, lök och vitlök i grova bitar och kör i en mixer tills mycket fint. Häll allt i en skål och tillsätt salt och citronsaft. Rör om. Häll allt i 2 liters glasburk. Använd plastpåsen som vikt genom att häll lite kallt vatten i den och lägg ovanpå. Se till att påsen täcker allt men att inget vatten läcker in i burken.

Ställ burken i ett mörkt skåp eller rum. Låt stå i två veckor. Den smakar inlagd när den är klar, fördela då i mindre burkar med skruvlock och förvara i kylen. Håller i ca 6 månader.