Annons:

Tillbehör

Fermenterad Hot Sauce av tre olika sorters chili

Jan Lööv tipsar om en hemgjord fermenterad hot sauce lik Tabasco.

Ingredienser

  • Fermenterad Hot Sauce
  • 13
    hg hg
    färska cayennechilifrukter
  • 30
    gram gram
    havssalt
  • 500
    gram gram
    torkade guajillos chili
  • 1
    burk burkar
    liten burk med chipotle i adobo
  • 50
    cl cl
    vatten från blötläggningen av guajillos

Ta ur de flesta frön och toppen av guajillos chili och blötlägg i varmt vatten tills de är mjuka och djupt röda ca 30-45 minuter. Ta bort alla toppar på cayennechilifrukterna. Blanda alla pepparfrukterna i en höghastighets blender med salt och vatten tills det är en puré. Häll allt i en skål och rör om så att saltet blandas ordentligt. Häll allt i en tillräckligt stor glasburk och lägg en plastpåse med vatten ovanpå som lock och ställ burken i ett mörk skåp i tre månader och låt fermenteringen ha sin gång.

Efter tre månader, häll allt i en blender igen och blanda på hög hastighet i flera minuter. Häll i mindre burkar tills du skall använda såsen.

Slutresultatet blir en sås som är skarp, fruktig och lite rökig smak. Passar bra där man vanligtvis använder tabasco.