Annons:

Asiatiskt

Färska vårrullar med kinesiska smaker

Ingredienser

  • Färska vårrullar med kinesiska smaker
  • 2
    st st
    morötter
  • 1
    st st
    zucchini
  • 20
    st st
    rispapper (finns att köpa i asiatiska butiker)
  • 200
    gram gram
    glasnudlar eller äggnudlar
  • 450
    gram gram
    julskinka/räkor/kyckling eller ta mer grönsaker t ex rödkål, gurka
  • 1
    msk msk
    sesamfrön
  • 4
    st st
    stjälkar färsk koriander, hackad
  • 5
    st st
    salladslökar, fint skivad
  • Dressing
  • 3 ½
    msk msk
    soja
  • 1 ½
    msk msk
    sesamolja
  • 2
    msk msk
    matolja
  • 1
    st st
    lime, saften
  • 1
    st st
    chili, finhackad mängd och styrka efter smak
En skvätt olja att steka i
Sweet chili sås

Rör samman ingredienserna till dressingen. Skala morötterna och skölj zucchinin. Skär med osthyvel eller liknande till smala strimlor. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj i kallt vatten och klipp sönder med en sax. Blanda med dressingen. Skär skinkan i tjocka strimmor och stek tillsammans med sesamfröna i lite olja så att de får färg, tag av från värmen. Blanda nudlarna med skinka, koriander och salladslök. Låt vatten sjuda i en vid kastrull eller traktörpanna. Doppa rispappersbladen ca 15 sek eller tills de är mjuka. Lägg på en skärbräda och lägg på fyllning. Rulla till hälften och vik in kanterna, rulla sedan färdigt. Servera med vårrullarna med sweet chili.