Annons:

Asiatisk Asiatiskt

FARANGS GRILLADE BLÄCKFISK MED SALLAD PÅ FÄRSK BANANBLOMMA OCH HET SYRLIG CHILIDRESSING

Ingredienser

  • Sallad
  • 1
    st st
    Bananblomma
  • ½
    dl dl
    Gurka
  • 1
    msk msk
    Ingefära
  • 1
    kvist kvistar
    Citrongräs
  • 2
    msk msk
    Vårlökar
  • 2
    msk msk
    Chilifrukter
  • 1
    dl dl
    Thaibasilikablad
  • 1
    dl dl
    Korianderblad
  • 1
    msk msk
    Ketjap Manis soja
  • Dressing
  • 1
    st st
    Thaichili
  • 1
    st st
    Vitlöksklyfta
  • 70
    gram gram
    Thailändskt palmsocker
  • 1
    bit bitar
    Färkpressad limejuice
  • 1
    msk msk
    Fisksås

Gör så här:

Värm på grillen.

Putsa bläckfisken (ta ut inälvor och bläckpåsen) och skölj i kallt vatten.
Marinera den hastigt i Ketjap Manis.

När grillen är het, grilla hela bläckfisken ca 1min på varje sida eller tills den är genomstekt.

Skär upp bläckfisken i 1cm tjocka skivor.

Plocka bort det yttersta lagret av bananblomman, det är de inre lagren man vill åt.
Skär bananblomman på längden i fyra delar.

Putsa bort de tjocka trådarna som ligger mellan varje skiva och skär bananblomman på längden i tunna skivor och lägg i kallt citronvatten.

Dressingen:
Mortla chili och vitlök till en slät pasta och häll över i en skål.
Mortla sedan palmsockret slätt.
Blanda palmsocker och chilipastan, tillsätt limejuice för syra och fisksås för sältan efter eget tycke och smak.

Salladen:
Blanda alla ingredienser väl i en bunke och blanda sedan i dressingen.

Avsluta med att blanda i bläckfisken.

Servera salladen med en skål ris vid sidan om.