FARANGS GRILLADE BLÄCKFISK MED SALLAD PÅ FÄRSK BANANBLOMMA OCH HET SYRLIG CHILIDRESSING
Ingredienser
- Sallad
-
1stBananblomma
-
½dlGurka
-
1mskIngefära
-
1kvistCitrongräs
-
2mskVårlökar
-
2mskChilifrukter
-
1dlThaibasilikablad
-
1dlKorianderblad
-
1mskKetjap Manis soja
- Dressing
-
1stThaichili
-
1stVitlöksklyfta
-
70gramThailändskt palmsocker
-
1bitFärkpressad limejuice
-
1mskFisksås
Gör så här:
Värm på grillen.
Putsa bläckfisken (ta ut inälvor och bläckpåsen) och skölj i kallt vatten.
Marinera den hastigt i Ketjap Manis.
När grillen är het, grilla hela bläckfisken ca 1min på varje sida eller tills den är genomstekt.
Skär upp bläckfisken i 1cm tjocka skivor.
Plocka bort det yttersta lagret av bananblomman, det är de inre lagren man vill åt.
Skär bananblomman på längden i fyra delar.
Putsa bort de tjocka trådarna som ligger mellan varje skiva och skär bananblomman på längden i tunna skivor och lägg i kallt citronvatten.
Dressingen:
Mortla chili och vitlök till en slät pasta och häll över i en skål.
Mortla sedan palmsockret slätt.
Blanda palmsocker och chilipastan, tillsätt limejuice för syra och fisksås för sältan efter eget tycke och smak.
Salladen:
Blanda alla ingredienser väl i en bunke och blanda sedan i dressingen.
Avsluta med att blanda i bläckfisken.
Servera salladen med en skål ris vid sidan om.