Annons:

Aperitif Asiatisk Asiatiskt Buffémat Fisk Kryddstarkt Riesling

FARANGS CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX, JORDNÖTSDRESSING & FORELLROM

Ingredienser

  • Blad och sallad
  • 4
    st st
    Cha Plu Blad
  • 100
    gram gram
    Varmrökt lax
  • 10
    gram gram
    Forellrom
  • Rostad jordnötsdressing
  • 1
    dl dl
    Rostade kokosflingor
  • ½
    dl dl
    Rostade jordnötter
  • 3
    msk msk
    Friiterad finhackad lök
  • 3
    msk msk
    Friterad finhackad schalottenlök
  • 2
    st st
    Finhackade torkade chilifrukter
  • ½
    dl dl
    Sweet chili-sås
  • 1
    msk msk
    Limejuice
  • Sallad
  • ½
    kvist kvistar
    Schalottenlök, tunt strimlad
  • 1
    st st
    Vårlök, tunt strimlad
  • ½
    st st
    Röd chili, urkärnad och tunt strimlad
  • 1
    knippe knippen
    Färsk grön mynta
  • 1
    knippe knippen
    Färsk koriander
  • 2
    msk msk
    Limejuice
  • 1
    msk msk
    Jordnötsdressing

Dressingen:

Börja med att mixa alla ingredienserna utom sweet chilisåsen i en hushållsmaskin tills en lagom slät pasta uppstår.

Vänd upp pastan med sweet chili-såsen.

Salladen:

Blanda alla salladsingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan limejuicen och lite av jordnötsdressingen.

Vid servering:

Arrangera de avsköljda Cha Plu bladen på en tallrik eller på ett fat.

Fördela den rökta laxen på bladen och ringla över jordnötdressingen.

Lägg en liten nätt hög med sallad ovanpå och avsluta med en klick forellrom överst.

Denna rätt äts med händerna och man ska äta alltihopa, även bladet.