Annons:

Tillbehör

Fantastisk coleslaw

Ingredienser

  • Coleslaw:
  • 7
    dl dl
    strimlad vitkål
  • 1
    st st
    morot
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    dl dl
    majonnäs
  • 1
    dl dl
    crème fraîche
  • 1
    msk msk
    vitvinsvinäger
  • ½
    msk msk
    strösocker
malen svartpeppar
  1. Skala och riv moroten grovt och skiva vitkålen tunt.
  2. Lägg vitkål och morot i en bunke och krama ordentligt med saltet.
  3. Låt stå i rumstemperatur i ca 15 minuter.
  4. Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, vitvinsvinäger och socker i en skål.
  5. Krama ut vätskan ur kål- och morotsblandningen och blanda med majonnässåsen, krydda med svartpeppar.

Kommentar: Kramade ur kålen i en ren kökshanduk, lätt att få bort all överflödig vätska. Tänk på att kålen krymper enormt i mängd när du har kramat ur vätskan. Gör gärna en större mängd.