Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt Tillbehör Vegan

Fänkålssallad med apelsin & kummin

Fänkålssallad med apelsin & kummin en sallad som passar lika bra som lättare mellanmål som ett uppfriskade inslag på sommarbuffén

Ingredienser

Halvera & snitta fänkålen strax ovanför roten, med ca 2cm avstånd mellan snitten. Skär inte igenom. Fänkålen ska hållas ihop med roten för att underlätta hanteringen. Skiva sedan i önskad tjocklek.

Skär av toppen & botten på apelsinerna. Skala bort skalet med kniv så att fruktköttet blottas & klyfta ur fruktköttet genom att skära  ett snitt på vardera sida om  mellanväggarna. Vänd ner apelsinbitarna med fänkålen & krama saften ur apelsininanmätet över salladen . Tillsätt russin, kummin, salt & en försiktigt skvätt neutral rapsolja & blanda om.

Tips: Strössla över olika sorters nötter & frön, så som mandel, valnötter, solrosfrön mm. för att göra salladen till ett mättande mellanmål.