Annons:

Fisk

Fänkålssallad, kall örtsås och lax

Ugnsbakad lax med kall örtsås och fänkålssallad med citronvinägrette. Lätt att förbereda och imponerande att bjuda på.

Ingredienser

  • Kall örtsås
  • ½
    kruka krukor
    dill
  • ½
    kruka krukor
    gräslök
  • 1
    kruka krukor
    basilika, bladen
  • 1
    knippe knippen
    persilja, bladen
  • ½
    dl dl
    olivolja
  • 2
    dl dl
    turkisk yoghurt, naturell
  • ½
    dl dl
    majonnäs
  • ½
    klyfta klyftor
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • Citronvinägrett
  • 1
    msk msk
    olivolja
  • 1
    msk msk
    pressad citron
  • 1
    nypa nypor
    socker
  • 1
    nypa nypor
    flingsalt
  • Fänkålssallad
  • 1
    st st
    fänkål
  • 1
    st st
    stor schalottenlök
  • ½
    st st
    gurka
  • ½
    kruka krukor
    dill
  • 1
    st st
    äpple
  • Ugnsbakad lax
  • 800
    gram gram
    färsk laxsida med skinn, urbenad
nymalen peppar

Kall örtsås

 

Mixa olivolja, salt, dill, persilja, basilika och gräslök i en mixer. Rör ihop örtblandningen med yoghurt, senap, vitlök och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Citronvinägrett

Blanda ihop ingredienserna.

Fänkålssallad

Ansa fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen, äpplet och gurkan tunt med hjälp av en mandolin. Skala löken och skär även den tunt. Blanda alltsammans i en skål och plocka ner dillen. Vänd salladen i citronvinägretten.

Ugnsbakad lax

Sätt ugnen på 125 grader. Placera laxen i en ugnsform, salta och peppra. Sätt in laxen i ugnen i ca 40 minuter till en kärntemperatur på 48 grader.

Serveras förslagsvis med färskpotatis.