Annons:

Ett smörigt tillbehör – Anettes brynta citron- och ansjovissmör.

Ett smörigt tillbehör - Anettes brynta citron- och ansjovissmör.

Ingredienser

  • Anettes brynta citron- och ansjovissmör
  • 150
    gram gram
    Smör, brynt och stelnat
  • 4
    ml ml
    Ansjovisfiléer
  • 1
    st st
    Citron, zest och saft
  • 1
    st st
    Vitlöksklyfta, fint hackad
En liten näve finhackad persilja och smaksätt med salt och svartpeppar från kvarnen.

 

Börja med att bryna ditt smör, precis när det börjar lukta så där nötigt och gott, då tar du av det från plattan. Låter det svalna och ställer det sedan kallt för att stelna igen. NEJ! Det finns inga genvägar till det perfekta smöret. När smöret är stelt och hårt, skall det vispas med ansjovis, citronzest och saft tills det blir fluffigt. Smaka av med vitlök, salt och peppar och rör ner persiljan. Nu är det färdigt att antingen klicka eller spritsa på det du skall mumsa på.