Annons:

Fisk Grytor/långkok

Enkel fiskgryta med räkor och dill

Ingredienser

  • Enkel fiskgryta med räkor och dill:
  • 5
    dl dl
    vatten
  • 400
    gram gram
    färskpotatis, i mindre bitar
  • 1
    st st
    fiskbuljongtärning
  • 1
    dl dl
    créme fraiche 34%
  • ½
    dl dl
    tomatpuré
  • 400
    gram gram
    fiskfilé, i mindre bitar
  • 200
    gram gram
    skalade räkor
  • 1
    st st
    ask (250 g) cocktailtomater, halverade
  • 100
    gram gram
    sockerärtor, i mindre bitar
  • 2
    tsk tsk
    salt
dill (fryst, torkad eller färsk)

Koka potatisen i vattnet tills den är mjuk. Lägg i buljong och créme fraiche, vispa så fraichen löser sig. Häll i ketchup och fisk och låt koka upp. Lägg i tomater och sockerärtor och värm en kort stund. Smaka av med salt och dill. Servera!