Annons:

Buffémat Tillbehör

Elotes

Ingredienser

  • Elotes
  • 8
    st st
    hela majskolvar
  • 120
    ml ml
    majonnäs
  • 120
    ml ml
    mexikansk crema fresca eller créme fraîche
  • 80
    ml ml
    ranch dressing
  • 1
    st st
    jalapeno, finhackad (utan frö inte så skarp med frö mera skarp och stark)
salt
peppar
cayennepeppar eller paprika pulver eller allra helst en krydd blandning från Mexiko som heter Tajin
torkad parmesanost

Koka majsen ca 5 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna, skär sedan av majskornen från kolven. I en separat skål blanda majonnäs, crema fresca (eller créme fraiche) och ranch dressing med salt och peppar samt jalapeno. Smaka av.
Varva i glasen/koppen majskorn och dressing, toppa med dressing . Pudra på cayennepeppar eller paprikapulver eller om det finns tajinkrydda, en limeklyfta och torkad parmesanost. Servera rumstempererat eller kallt.