Annons:

Avec/digestif Dessert Sällskapsdryck

Cocktail – Egg Nog med cognac, rom och muskot

Egg Nog är en härlig, julig drink och den här versionen är mycket lätt att slänga ihop.

Ingredienser

  • Egg Nog
  • 2
    st st
    ägg
  • 1
    dl dl
    socker
  • ½
    tsk tsk
    muskotnöt, riven
  • 6
    cl cl
    cognac (Brandy)
  • 6
    cl cl
    kryddad rom (Capt Morgans Original Spiced är min favorit, Sailor Jerry’s finns på systemet)
  • 1 ½
    dl dl
    mjölk
  • 1 ½
    dl dl
    grädde
riven muskot

Knäck äggen i bunken och låt dem vispa någon minut. Tillsätt i lugn och ro sockret, muskoten, spriten, mjölken och grädden, med vispen igång hela tiden så det blandas samman. Det går bra att minska på grädden om man vill ha en lättare Nog, bara öka mängden mjölk.

Häll upp på en ren flaska och låt stå några timmar i kylen så den blir kall och smakerna hinner gifta sig. Närhelst du känner dig sugen på en Egg Nog så tar du fram flaskan, häller upp lagom mängd i ett trevligt glas och river lite muskot ovanpå. På flaska håller den i kylskåpet i minst en månad och blir bara bättre med tiden.