Annons:

Asiatiskt

Dumplings med kyckling, räkor och vitkål

Ingredienser

  • Dumplings med kyckling, räkor och vitkål, ca 32 st:
  • 1
    st st
    gul lök, fint hackad
  • 160
    gram gram
    vitkål, strimlad och hackad
  • 160
    gram gram
    skalade räkor
  • 160
    gram gram
    svensk kycklingfilé, i bitar
  • 1
    st st
    citrongräs, utbankat och fint hackat
  • 1
    st st
    ägg
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2
    msk msk
    fisksås
  • 32
    st st
    wontonark
olja

Dipsås:

sweetchilisås

lime, skal + saft

färsk ingefära, riven

Wokade gröna blad:

4 bok choy, mangold eller färsk spenat, i mindre bitar

japansk soja

Stek lök och vitkål mjukt i en stekpanna med lite olja. Mixa räkor och kycklingfilé och blanda ner citrongräs, ägg, vitlök, fisksås och vitkålsblandningen. Fördela smeten, ca 1/2-1 msk, på varje wontonark. Doppa fingret i en skål med vatten och dra längs kanten på varje wontonark. Försegla kanterna med hörn mot hörn och vecka eventuellt kanten. Doppa varje dumpling i lite olja och ångkoka 7-10 minuter. Jag använde asiatiska ångkoksinsatser av bambu men det går bra med ett durkslag av metall. Används durkslag, så koka upp vatten i en kastrull och lägg på durkslaget. Fodra med bakplåtspapper och gör några hål. Lägg ner några oljade dumpling åt gången och ångkoka. Täck kastrullen med lock eller folie. Servera direkt. Dipsås: Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, smaka av efter eget tycke och smak. Grönsaker:Värm en stekpanna på hög värme. Häll i lite olja och lägg i de gröna bladen och lite soja. Woka mjuka några minuter. Servera direkt.