Annons:

Buffémat Fisk

Dubbelgravad lax med hovmästarfärskost

Ingredienser

  • Dubbelgravad lax:
  • 1
    kg kg
    laxfilé, som varit fryst minst 3 dygn
  • 125
    ml ml
    råsocker eller socker
  • 1
    dl dl
    salt
  • 1
    knippe knippen
    dill
  • Rimningslag:
  • 1
    l l
    vatten
  • 1
    msk msk
    salt
  • Hovmästarfärskost:
  • 300
    gram gram
    naturell färskost
  • 2
    msk msk
    senap
  • 3
    msk msk
    skånsk senap
  • 1
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 2
    msk msk
    råsocker
  • 2
    msk msk
    äppelcidervinäger
  • ½
    dl dl
    hackad dill
Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet ett dygn.
Rimningslag: Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i påsen med rimningslagen och knyt till. Låt den ligga ytterligare ett dygn i kylskåp. Skär laxen i kuber.
Hovmästarfärskost:
Blanda färskost, de olika senapssorterna, socker och vinäger. Tillsätt dill. Spritsa färskosten på laxkuberna.