Buffémat
Fisk
Dubbelgravad lax med hovmästarfärskost
Ingredienser
- Dubbelgravad lax:
-
1kglaxfilé, som varit fryst minst 3 dygn
-
125mlråsocker eller socker
-
1dlsalt
-
1knippedill
- Rimningslag:
-
1lvatten
-
1msksalt
- Hovmästarfärskost:
-
300gramnaturell färskost
-
2msksenap
-
3mskskånsk senap
-
1tskdijonsenap
-
2mskråsocker
-
2mskäppelcidervinäger
-
½dlhackad dill
Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet ett dygn.
Rimningslag: Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i påsen med rimningslagen och knyt till. Låt den ligga ytterligare ett dygn i kylskåp. Skär laxen i kuber.
Hovmästarfärskost:
Blanda färskost, de olika senapssorterna, socker och vinäger. Tillsätt dill. Spritsa färskosten på laxkuberna.