Annons:

Bakat Choklad Dessert

Devils food Cupcakes med caramel frosting.

Det här receptet är från min Magnoliabok, ett mycket chokladigt som har en galet god frosting.

Ingredienser

Kakorna:

Sätt ugnen på 160 grader och ställ up 12 st muffinsformar. Sikta mjöl, kakao, salt och bikarbonat och ställ det åt sidan. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt (ca 3 min med elvisp) tillsätt socker (båda sorterna) och vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Nu är det dags för de torra ingredienserna. Häll ner dem smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vanilj. Skrapa lite i botten så att alla ingredienser är helt ihopblandade. Häll sedan upp smeten i kakformarna och baka dem sedan i 20-30 minuter eller tills kakstickan är torr när du sticker dem. Låt kakorna svalna innan du sätter på icing.

Caramellfrostingen räcker till 12 cupcakes eller en 2 vångingskaka.

Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i ca 2 minuter med elvisp. Tillsätt mjölk, sirap och vispa tills icingen har en bra bredbar konsistens (tar ca 3-5 minuter med elvisp). Den här icingen håller sig i två dagar i en lufttät låda.