Annons:

Brunch

Den perfekta äggsalladen

Här avslöjar Jan Lööv det perfekta receptet på denna sallad. Avnjut den med toast och färsk gurka, kanske också ett glas iste.

Ingredienser

  • Den perfekta äggsalladen
  • 12
    st st
    hårdkokta ägg
  • 1
    dl dl
    äppelcidervinäger
  • ½
    dl dl
    socker
  • ½
    dl dl
    vatten
  • Efter två veckor behövs detta:
  • 12
    st st
    picklade ägg, hackade
  • 100
    gram gram
    rökt lax, strimlad
  • ½
    dl dl
    majonnäs
  • ½
    dl dl
    gräddfil
  • 1
    knippe knippen
    gräslök
  • ½
    knippe knippen
    dill

Den perfekta äggsalladen

 

Koka alla ingredienser i ca 5 minuter och häll den varma lagen över 12 hårdkokta ägg som ligger i en glasburk. Låt svalna och på med ett lock och låt stå i kylen i minst två veckor.

Efter två veckor gör du såhär:

Hacka äggen i fina bitar. Strimla laxen. Blanda ihop majonnäs och gräddfil med gräslök och dill. Vänd i äggen och laxen försiktigt. Smaka av med lite salt och peppar om så behövs. Servera med skivad gurka och rostat bröd. Om du har lite osötat iste så blir ju det pricken över i’et.