Annons:

Skaldjur

Crab cakes

Ingredienser

  • Crab cakes
  • ½
    kg kg
    krabbkött (pastöriserat)
  • 1
    st st
    gul lök, fint hackad (brunoise)
  • 2
    st st
    stjälkar grön selleri, fint hackad (brunoise)
  • 3
    msk msk
    senap
  • 5
    msk msk
    majonnäs
  • 1
    st st
    citron, saften
  • 2
    dl dl
    panko (japanskt ströbröd)
salt
peppar

Sautera lök och selleri i smör utan att det får färg. Sätt åt sidan och låt svalna. Blanda ihop majonnäs, senap och citronsaft. Öppna burken med pastöriserat krabbkött. Blanda först krabba med lök och selleri, tillsätt sedan majonnäsblandningen. Bland försiktigt och smaksätt med salt och peppar. Tillsätt ca 1/2 dl panko. Blanda försiktigt igen. Forma till ”biffar” på ca 100 g och vänd dem i resten av pankon. Låt dem gärna vila i kylen en timme innan du steker de gyllenbruna i smör. Det är viktigt att de får en riktigt krispig stekyta så att de blir lättare att vända och presenteras bättre.