Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Couscoussallad

Ingredienser

  • Couscoussallad:
  • 250
    gram gram
    couscous
  • 2
    msk msk
    citronsaft
  • 5
    msk msk
    olivolja
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    tsk tsk
    svartpeppar
  • 3
    dl dl
    kallt vatten
  • 2
    st st
    röda paprikor
  • 1
    st st
    rödlök, finhackad
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1
    st st
    färsk chili, urkärnad och hackad
  • 2
    st st
    tomater, urkärnade och tärnade
  • 1
    st st
    citron, saften
  • 1
    tsk tsk
    rödvinsvinäger
  • 2
    st st
    nävar färska örter (basilika, koriander, persilja)
  • 1
    msk msk
    olivolja
salt

peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg couscousen i en skål och rör grynen med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Tillsätt vattnet, rör om och låt stå i ungefär 15 minuter så att dressingen absorberas. Dela och kärna ur paprikorna, lägg dem i en ugnsfast form. Grilla i ugnen tills skalet börjar svartna. Ta ut dem och lägg dem i en skål, täck med plastfolie och låt dem svalna. Dra av skalet och dela dem i mindre bitar. Lägg paprikan i en skål och tillsätt lök, vitlök, chili, tomater, citronsaft, vinäger och örter. Droppa över olivoljan, smaka av med salt och peppar och rör om. Låt stå 15 minuter och rör sedan ihop med couscousen.